De yoga sûtra Van Patañjali

Het boek van Patañjali is het basiswerk van de yoga. De studie van de yoga –sûtras is een onmisbare hulp om inzicht te verwerven in de menselijke psyche en in het leven.
Via deze inzichten kijkt men anders naar de moeilijkheden van het leven en groeit men in kracht en begrip.

De yoga-sûtra van Patañjali is het basiswerk van de yoga. Het bestuderen van deze tekst brengt inzicht over de psyche van de mens en wat de oorzaken zijn van de problemen waar de meeste mensen mee te maken krijgen in hun leven. Het werk biedt ook oplossingen aan. Het geeft verder nog een uiteenzetting over meditatie en bevrijding. Kennis zonder handelen verdort en is louter boekenwijsheid, handelen zonder kennis is gebaseerd op onwetendheid en het resultaat zal negatief zijn en problematisch

De yoga-sûtra Kennis  
  en vormt een koppel
De yogapraktijk Doen  

 

“Weten” en inzicht helpt ons om te relativeren en om op de juiste manier te handelen wat resulteert in een vreugdevoller leven met minder problemen.

Alleen oefenen op de mat is als staan op één been.
Kennis is nodig, maar kennis dient ook toegepast. Praktijk en kennis gaan hand in hand.
De yoga-sûtra worden zeer eenvoudig uitgelegd. Een must voor al wie zich wil verdiepen in yoga , de psyche wil doorgronden en inzicht wil krijgen in zijn leven .

Privéles is mogelijk om je in de yoga-sûtra te verdiepen en ze je eigen te maken. Een leraar bij de studie van deze beknopte maar rijke en volledige tekst is noodzakelijk.        

BOEKEN YOGASUTRA te bestellen op www.boekenbestellen.nl. ZOEK op MARIA CLICTEUR

Maria Clicteur stelde de yogasutra te boek met devanagari, sanskriet plus vertaling en commentaar. Er zijn twee delen

 

 

 

"boek" 

   Yogasûtra hfdst I en II           

Yogasûtra hfdst III en IV   

Interesse: neem contact op met maria: 0471602727

>  

terug naar startpagina

terug naar: lesgeefster